Elementor gebruiken voor je WordPress site

Geschreven door:

Fabienne Blocker

Datum publicatie:

5 mei 2022

Heb je een eigen website en wil je aanpassingen doen aan het design? Voor veel website eigenaren is het veranderen van de opmaak best intimiderend, omdat er code geschreven moet worden. Je hebt dan al snel de hulp van een developer nodig om bewerkingen te doen zonder dat er bugs ontstaan. Maar met het gebruik van Elementor for WordPress is het bewerken van jouw site een eitje, ook als je geen kennis hebt van code!

Wat is Elementor?

Elementor is een drag-and-drop page builder voor WordPress die eenvoudig is in gebruik. De plugin helpt je aan de hand van een visuele editor met het maken van een mooie websites. Het bouwen van pagina’s doe je eenvoudig aan de hand van het slepen van widgets. Dit maakt Elementor laagdrempelig in gebruik: je bouwt je website zonder het schrijven van code. Met meer dan 5 miljoen actieve installaties wordt Elementor gezien als de meest populaire en geliefde pagebuilder voor WordPress.

Het voordeel van WordPress Elementor

Het grote voordeel van deze page builder is de eenvoudige visuele editor: je hoeft geen kennis te hebben van code om aanpassingen te doen. Dit geeft jou de volledige controle over het design van je WordPress site. Zeker als je snel zelf aanpassingen wil doen aan je website is deze plugin een must.

Werk je samen met een developer of UX designer? Elementor heeft een prettige Application Programming Interface (API) en de mogelijkheid om aangepaste CSS in de code te plaatsen. Dit maakt de plugin geschikt voor elke professional in je team! Wil je graag hulp van een web development bureau? Neem vooral contact met ons op!

Responsive design in Elementor WordPress

Een groot deel van de bezoekers bekijkt je site via hun smartphone, gemiddeld bijna 70%. Het is dus ontzettend belangrijk dat je site goed werkt op zowel desktop als mobiel. In Elementor kun je schakelen tussen verschillende devices en heb je de vrijheid om je mobiele en desktop site naar wens in te richten. Door de what you see is what you get builder zie je meteen of het design gebruiksvriendelijk is op elk toestel.

Hoe werkt Elementor?

De Elementor plugin geeft je toegang tot een pagebuilder omgeving waarin je pagina’s bouwt aan de hand van widgets of templates. Je kunt pagina’s opbouwen door verschillende elementen toe te voegen, zoals tekstblokken, afbeeldingen, buttons en sliders. Wil je de lay-out die je hebt gemaakt op meer pagina’s gebruiken? Maak je eigen templates en pas deze eenvoudig toe op andere pagina’s. Ook kun je gebruik maken van de bestaande templates van Elementor.

Wat kost Elementor?

De standaard versie van Elementor is gratis en geeft je toegang tot de basic drag & drop editor. Daarmee beschik je over tientallen templates en widgets, kun je de stijl van blokken veranderen en aanpassingen doen per device.

Met Elementor Pro krijg je toegang tot nog meer functies:

  • Honderden extra widgets en templates, zoals contactformulieren, sliders en popups
  • Bouw je eigen thema’s
  • Integratie met WooCommerce voor het bouwen van een webshop
  • Pas de stijl aan met Custom CSS

WordPress site laten bouwen

Zoek je ondersteuning bij een wordpress website maken met elementor? Modern Minds werkt graag met je samen! Neem contact met ons op!

Gerelateerde blogs