WordPress hosting met Kinsta

Geschreven door:

Janice Zhang

Datum publicatie:

25 februari 2022

Een goede webhosting biedt niet alleen een plek op het internet voor al jouw data, maar het garandeert ook snelheid en veiligheid. Als development bureau werken we onder andere samen met Kinsta, een specialist op het gebied van managed WordPress hosting. Lees hier alles over deze hostingpartij.

Wat is webhosting?

Webhosting is het huren van webruimte op een server waarop bestanden die een website vormen worden opgeslagen. Denk hierbij aan informatie, afbeeldingen of andere inhoud die toegankelijk is via een website. De server maakt het mogelijk voor bezoekers om je site te bekijken. Een webhosting partij heeft invloed op hoe je website werkt, hoe snel deze laadt, de beschikbaarheid tijdens storingen en de beveiliging. Al deze factoren hebben invloed op de gebruikerservaring van de klant en zijn dus van cruciaal belang.

Wat is Kinsta?

Kinsta is een beheerde WordPress hostingoplossing die is gebouwd voor sites met veel opgeslagen data en verkeer. Het biedt 100% uptime betrouwbaarheid, full-time beveiliging, deskundige ondersteuning en een brede scala aan functies. Deze Kinsta Hosting-functies kunnen iedere WordPress website aanzienlijk optimaliseren.

Wat maakt Kinsta uniek?

Websites hebben veel krachtige functies nodig om deze goed te runnen. Er zijn een aantal details waardoor Kinsta als WordPress hosting opvalt. De eerste is het feit dat de infrastructuur van het bedrijf wordt aangedreven door Google Cloud Platform. Hierdoor kunnen ze op exclusieve basis cloudservers aanbieden. Daarnaast biedt het de snelheid en veiligheid die websites nodig hebben.

Veel hostingpartijen proberen tegen zo laag mogelijke prijzen klanten binnen te halen. Met als gevolg dat de kwaliteit van de dienst achteruitgaat. Bij Kinsta is dit niet het geval, aangezien hun doelgroep professionele development bureaus, zoals Modern Minds, zijn.

Voordelen van Kinsta WordPress hosting

1. Powered by Google Cloud Platform

Kinsta heeft hun infrastructuur naar Google Cloud Platform (GCP) verplaatst. Hierdoor heeft het toegang tot één van de grootste netwerken ter wereld, die bestand is tegen downtime veroorzaakt door talloze storingen. Hierdoor biedt het een maandelijkse uptime van bijna 100%.

2. 100% uptime betrouwbaarheid

Gezien de mogelijke negatieve gevolgen van downtime is het monitoren van de uptime een essentiële practice. Door een oplossing te implementeren waarmee uptime-controles worden uitgevoerd, kun je gewaarschuwd worden in geval van uitval. Bij Kinsta worden er iedere minuut uptime-controles uitgevoerd. Dit komt neer op 1.440 checks per dag. Hierdoor garanderen ze een uptime betrouwbaarheidspercentage van 99,99%.

3. Snelheid

De servers gebruiken Ubuntu 16.04 sinds Augustus 2016, met Linux 4.4 kernel, Python 3, OpenSSH 7.2p2 and Apt 1.2. Andere componenten van de infrastructuur zijn Nginx, PHP 7.X, LXD containers, and MariaDB.

4. 24/7 beveiliging

Eerder hebben we benoemd hoe Kinsta iedere minuut up-time controles uitvoert. Maar het voert tijdens deze analyses veel meer andere checks uit. De controles zorgen er namelijk ook voor dat de site beschermt is tegen DDoS aanvallen. Zo houden ze bedreigingen op afstand met behulp van hardware firewalls. Mocht een site toch gehackt worden, dan ontvangt het een gratis fix.

5. Staging Area

Met Kinsta creëer je heel gemakkelijk een staging area, waardoor je eenvoudig nieuwe ontwikkelingen kunt testen in de testomgeving. Het verplaatsen van een site tussen live en staging kost slechts een paar klikken. Daarnaast maakt het automatisch een back-up van de live versie wanneer je van staging naar productie gaat. Zo heb je altijd een back-up voor het geval er iets misgaat.

6. Dagelijkse back-ups

De webhosting partij maakt dagelijks back-ups van de site. Deze worden opgeslagen in een gecodeerde off-site kluis. Hierdoor is het op ieder gewenst moment mogelijk om de site terug te draaien. Natuurlijk kan er op ieder ander willekeurig moment een handmatige back-up gemaakt worden.

Nadelen van Kinsta

Er zijn ook een paar nadelen aan hosting bij Kinsta. Echter is dit geen probleem, gezien Modern Minds voor zowel de domeinregistratie als de e-mailhosting samenwerkt met TransIP.

1. Geen domeinregistraties

Kinsta registreert geen domeinen. In plaats daarvan dient een domein bij een andere partij geregistreerd te worden.

2. Geen e-mailhosting

De webhosting partij biedt geen e-mailhosting aan. Het voordeel hiervan is dat het bedrijf zijn serverkracht kan richten op puur de hosting in plaats van op domeinen en e-mails.

3. Bepaalde plugins zijn niet toegestaan

Kinsta beschikt over zijn eigen caching- en back-upservices. Hierdoor is het niet mogelijk om zulke wordpress plugins te installeren. Dit is een nadeel voor websites die gewend zijn om hun eigen back-ups te maken en op te slaan.

Gerelateerde blogs