Modern Minds Logo

De belangrijkste Magento trends voor 2022

Geschreven door:

Demi Hirschfeld

Datum publicatie:

3 december 2021

Bij Modern Minds maken we gebruik van het open-source e-commerceplatform, Magento en implementeren we Magento trends. Magento helpt webshops bij het groeien en helpt consumenten aan een prettige winkelervaring. Magento en of Magento 2 is een gratis tool die veel functionaliteiten biedt. Wanneer een merk gebruik maakt van een webshop op Magento zul je al gauw ervaren dat het flexibel, snel én efficiënt is. Net als de meeste tools kent ook dit platform een hoop ontwikkelingen. In dit artikel gaan we dieper in op de belangrijkste ontwikkelingstrends voor Magento in 2022.

1. Voice searches

Steeds meer consumenten maken gebruik van digitale assistenten als Alexa en Siri. Met spraakgestuurde zoekopdrachten, gaan de apparaten aan de slag om de consumenten online te helpen. In 2022 verwachten we dat ongeveer 50% van het online winkelen gebaseerd wordt op gesproken zoekopdrachten. De nieuwe Magento 2-extensie heeft een functie ingebouwd waarbij consumenten spraakgestuurd hun vraag kunnen stellen aan een digitale assistent die vraag doorzet naar een de webshop. Door hierop in te spelen als merk zul je al gauw voorop lopen op concurrenten en zo eerder in de verschijnen in de spraakgestuurde zoekopdrachten.

2. Responsive webdesign

Wist je dat 94% van de eerste indrukken plaatsvindt op basis van de users interface van je website? Door een responsive webdesign te hebben op verschillende apparaten zul je nog eerder inspelen op de behoefte van de consument. Voorbeelden hiervan zijn: Betere navigatie, kleurenpsychologie, Micro animatie, snelle websites, App met één pagina, Mobielvriendelijk. Het nieuwe Magento 2 is zo ontworpen om consumenten te voorzien in de behoefte aan responsive webdesign. Magento 2 is speciaal ontworpen om te voorzien in de behoefte aan responsive webdesign.

3. Live streaming

Een andere handige Magento 2 trend is het toevoegen van een demo van een product of dienst via een live stream. Deze functie biedt Magento in 2022 aan aan eigenaren van webshops. Live streaming is geen nieuw concept maar wordt wel steeds meer gebruikt in bijvoorbeeld webinars, vergaderingen of op social media. Door live streaming toe te passen op Magento 2 zul je op deze manier voorlopen op de huidige
ontwikkelingen.


Steeds meer e-commerce websites gebruiken de Magento 2 trend live streaming om het aankoopproces eenvoudiger en fijner te maken voor de gebruiker. Het helpt klanten om direct inzicht te krijgen in een product of dienst en dus sneller beslissingen te maken.

Modern Minds en Magento trends

Modern Minds is gespecialiseerd in Magento 2 webshops. We bouwen deze en monitoren deze. Wil je nieuwste Magento 2 trends toepassen op je website? Daar kunnen we je zeker bij helpen! Onze kennis van Magento zetten we in voor je webshop. Op deze manier kunnen we de juiste en nieuwste functionaliteiten aan laten sluiten op je hoe je een design voor je ziet en hoe we het zo gebruiksvriendelijk mogelijk kunnen maken. Benieuwd naar de Magento 2 trends voor op jouw website? Maak een afspraak.

4. AR en VR

Artificial intelligence en Virtual Inteligence worden steeds meer gebruikt online. Denk aan hoe filters steeds meer gebruikt worden op social media en hoe het steeds makkelijker wordt online om een beeld te scheppen van iets dat niet direct binnen bereik ligt. Een van de grote Magento 2 trends is het online winkelen via AR en VR. Op deze manier heeft de klant de mogelijkheid om een product virtueel te testen en zullen ze automatisch sneller overgaan op koop.

5. Visual Search

Steeds meer consumenten maken gebruik van visuele zoekopdrachten. Denk hierbij aan een platform als Pinterest maar ook Google Photos is steeds meer in gebruik. Iets visueel zoeken gebeurt aan de hand van Digital Image Processing-technology. Het is een van de functies die door mensen worden gebruikt om voornamelijk oriëntatiepunten te zoeken of een routebeschrijving te krijgen. Het gebruik van visueel zoeken wordt echter steeds populairder op online eCommerce-websites. Magento heeft deze functie ingesteld zodat gebruikers een afbeelding van een item dat ze leuk vinden kunnen gebruiken om een soortgelijk item te vinden. Het helpt eigenaren van webwinkels om zo makkelijker doelgroepen te trekken.

6. Push notifications

Een van de bekende maar zeker belangrijke Magento 2 trends is het het gebruiken van push notifications. Pushmeldingen zijn berichtjes die u naar uw klanten kunt sturen om bewustzijn te creëren en meer met hen in contact te komen. Magento 2 biedt de mogelijkheid om rechtstreeks verbinding te maken je klanten door een extensie van pushmeldingen toe te voegen.

De Magento trends van 2022 voor jouw bedrijf

Wil je voorlopen op de concurrentie of juist laten zien dat je kennis hebt van de huidige digitale trends? Dan is het raadzaam een aantal van deze magento trends door te voeren op jouw huidige of nieuwe webshop. Niet alle trends hoeven geschikt te zijn voor jouw e-commerce bedrijf maar kunnen helpen bij het nog makkelijker maken van de costumer journey, het proces versnellen en aantrekkelijker maken. Het digitale media landschap blijft veranderen en zo ook de magento trends. Ga met met je doelgroep en zo kom je erachter was ze écht nodig hebben? Benieuwd naar het doorvoeren van de Magento2 trends op jouw website? Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Gerelateerde blogs

Vorige
Volgende

Bezoek ons

Contactgegevens

Fairoaksbaan 204
3045 AS Rotterdam

+31 (0)10 309 77 80
info@modernminds.nl

Get in touch!