123Optic

“Professionaliteit, diepgaande kennis van onze business case en transparantie zouden de eerste drie dingen zijn die mij te binnen schieten als het gaat om onze samenwerking met Modern Minds.

Deze combinatie van vaardigheden stelde ons in staat om met succes een nieuw platform voor onze B2C activiteiten op te leveren. Het zelfbewustzijn in hun beperkingen, gecombineerd met de transparantie die ze toonden toen het project complex werd, wordt enorm door ons gewaardeerd.”

Facts & Figures

Resultaat

Nieuwe website met goed werkend backend systeem, nieuw website design en SEO geoptimaliseerde pagina’s

Start

Maart 2021

Projectduur

6 maanden, doorlopend

Gehele nieuwe website in Magento 2 voor 123Optic

Modern Minds heeft voor 123Optic een Magento 2 website ontwikkeld. Hiervoor is een nieuw website design en platform gemaakt, maar is ook de gehele content vernieuwd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de website een stuk gebruiksvriendelijker is, beter past bij de huisstijl en een goede organische vindbaarheid heeft gekregen.

Nieuwe Magento 2 website

Modern Minds heeft een nieuwe, verbeterde website ontwikkeld voor 123Optic. Hierbij is er gewerkt aan een betere backend, maar ook een geheel nieuwe look voor de frontend. Binnen het proces was er een goede samenwerking nodig tussen het content/SEO team van Wind Mee en ons development team.

De nieuwe website werd ontwikkeld in Magento 2. 123Optic heeft een groot lenzenassortiment, waardoor dit platform het beste aansluit bij de wensen. Doordat er ook een blog bijgehouden wordt is ervoor gekozen om een WordPress integratie te koppelen met de backend. Hiervoor hebben wij een goede connectie ontwikkeld tussen beide platforms.

Om de nieuwe website tot een succes te maken, zijn er een aantal werkzaamheden verricht. Zo kwam er een nieuw design, moest de webshop compatibel zijn met andere vendors, werd bestaande content overgezet, is deze content geoptimaliseerd en werd er goed nagedacht over de indeling en structuur van de website.

Gebruiksvriendelijkheid en geoptimaliseerde content

Het was belangrijk om bij de website ontwikkeling ervoor te zorgen dat de gebruiksvriendelijkheid van de website voorop stond. Dit werd zowel verwerkt in het design van de website als in de content.

De content van de website is de perfecte samenwerking van Modern Minds en Wind Mee. De content/SEO specialisten hebben de geoptimaliseerde content volledig verzorgd. Zo heeft het team blogs, productteksten en landingspagina’s geschreven voor de website van 123Optic die SEO proof zijn. Dit heeft gezorgd voor een verbeterde online vindbaarheid, waardoor de website nu veel organische bezoekers verkrijgt. Ook zijn de visuals op de website geoptimaliseerd. Niet alleen voor een verbeterde vindbaarheid, maar ook voor een betere gebruikerservaring en uitstraling van de site.

Technische support en website doorontwikkelen

Modern Minds ondersteunt 123Optic na deze website ontwikkeling nog steeds met technische support en het constant doorontwikkelen van de website. Wij monitoren dagelijks of de website het technisch goed doet en of we optimalisaties kunnen doorvoeren om de site te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat de website blijft doorontwikkelen rondom web development.

Samenwerken met een e-commerce bureau

Nieuwsgierig geworden naar wat Modern Minds kan betekenen voor jouw website, webshop of onderneming? Vul ons contactformulier in voor een vrijblijvend gesprek!

Gerelateerde blogs