Spectron toys

Spectron Toys Company was op zoek naar passend advies en uitvoering van een nieuwe website. De huidige website was erg verouderd en mocht veel meer gericht zijn op de kinderspeelgoedbranche. Groter, speelser, kleurrijker en veel meer animaties voor de beleving. Modern Minds is aan de hand van de wensen en behoeften van Spectron aan de slag gegaan om dit design te realiseren en een nieuw thema te bouwen.

Facts & Figures

Resultaat

Een nieuwe website met een speelse en interactieve uitstraling.

Start

December 2022

Projectduur

5 maanden

Wie is Spectron?

Spectron Toys Company is sinds 1982 uitgegroeid tot een toonaangevende speelgoedleverancier en distributeur. Zij vertegenwoordigden vooraanstaande speelgoedmerken en bedienen alle leeftijdscategorieën met leerzaam, uitdagend en kwalitatief speelgoed. Denk hierbij aan Magic Mixies, Silverlit, Digibirds en nog veel meer. Daarnaast ontwikkelen en produceren zij zelf hoogwaardig, elektronisch speelgoed voor kinderen. De artikelen zijn te vinden bij alle bekende retailketens en onlinestores in Europa.

Een nieuw thema met oog voor kleur en design

De speelgoedbranche is een perfecte branche om creativiteit te uiten en alles groter, speelser en kleurrijker te maken. De basis van het nieuwe thema was hierin erg belangrijk. Een speelser font en een selectie van vier frisse kleuren die globaal toegepast worden, heeft hierin een groot aandeel gehad. Door dit af te bakenen voorkom je dat het niet te druk wordt en creëer je elementen die bezoekers zullen herkennen. Naast de keuze voor het font en de kleuren, is er ook gekozen voor terugkerende vlakken. Dit in combinatie met de ronde hoeken die toegepast worden voor buttons en visuals, heeft geresulteerd in het re-design waar Spectron naar op zoek was.

Look & feel per merk

Ieder merk dat Spectron aanbiedt heeft haar eigen look & feel. Hoe konden we dit het beste tot uiting brengen zonder dat de huisstijl van Spectron verloren ging? Dit hebben wij gedaan door separate pagina’s per merk te creëren middels een template, waarbij er per merk een andere look & feel toegepast kan worden. Iedere merkenpagina kan met eigen kleuren, visuals en video’s opgebouwd worden, zodat het direct duidelijk is om welk merk het gaat en wat zij aanbiedt. Daarnaast kun je op iedere pagina doorlinken naar de online stores waar het product te vinden is.

Video intro en gif-animatie

De homepage start met een video waarin een aantal producten en merken van Spectron worden weergegeven om hun merk direct visueel te maken. Naast het ontwikkelen van de website, had Modern Minds ook het verzoek gekregen om de intro voor deze video te verzorgen. Dit is een snippet van een paar seconden die Spectron voor al hun video’s kan plakken. Denk hierbij aan alle commercials die in omloop zijn voor de merken die terug te vinden zijn op YouTube. In deze snippet komen ook weer de kleuren en vlakken terug.

Het Spectron logo bevat een figuurtje die wij graag meer als herkenningspunt wilden gebruiken in de website. Door deze los te trekken van het logo en hier een gif-animatie van te maken die een knipoog geeft, wordt dit een speels element. Deze hebben we op meerdere plekken terug laten komen in de website.

Samenwerken met een e-commerce bureau

Nieuwsgierig geworden naar wat Modern Minds kan betekenen voor jouw website, webshop of onderneming? Vul ons contactformulier in voor een vrijblijvend gesprek!

Gerelateerde blogs