Met de recente en snelle opkomst van drones, heeft het maken van (bedrijfs)films een nieuwe dimensie gekregen. Met een quadcopter kun je tegenwoordig professionele, cinematische beelden maken van je organisatie, activiteiten en teams. Door interviews en interne video’s te combineren met dronebeelden kan het presenteren van je bedrijf, producten en diensten naar een nieuw hoogtepunt getild worden!

Modern Minds heeft jarenlange ervaring met drones, maken van dronevideo’s en professionele nabewerking en we zetten graag op een rijtje waarom dronevideo’s voor je bedrijf een fantastische kans kunnen zijn. Als eCommerce expert, hebben we specifieke ervaring met video’s voor webshops/online winkels en presentatie op facebook, youtube, vimeo en als video-slider.

  1. Een andere point of view

   Eén van de belangrijkste redenen om dronevideo’s in te zetten is om je locatie, hotel, kantoor of logistiek centrum in een ander perspectief te plaatesn. Vanuit de lucht krijg je een andere visie op zaken en geef je een heel volledig overzicht van de context waarin je activiteiten zich afspelen.

   Met de ‘birds eye‘ view, vlieg je als een vogel over de door jou gekozen locatie en zie je het op een manier die met reguliere camera’s vanaf de grond niet haalbaar is. Vaak is een andere manier van kijken genoeg om je klant te overtuigen en jezelf duidelijker te presenteren.

  2. Cinematische dimensie

   Als je de TV aanzet, kun je niet om dronebeelden heen. Op elke zender en vrijwel elk programma worden drone beelden ingezet om een episch, filmisch en cinematisch effect te creëren. Waar hier voorheen helicopters en vliegtuigen voor werden gebruikt, kan dat nu gemakkelijker met de inzet van drones.

   Het cinematische effect, vaak versterkt met bijpassende grootse muziek, geeft een gevoel van belangrijkheid, associatie met professionaliteit en grandeur aan het merk dat wordt gepresenteerd.

   https://www.youtube.com/watch?v=pC5Yz7o11Qs

  3. Oog voor detail

   Met de huidige technologie, kun je beelden in 1080p of zelfs 4K schieten vanuit de lucht. De camera van quadcopters is daarnaast op 3 assen gestabiliseerd, zodat je haarscherpe en rustige beelden krijgt. Wij filmen altijd met DJI Drones, waarbij stabilisatie tot in de extremiteit is geregeld.

   Dit oog voor detail zie je ook in de detail van de beelden. Je kunt de grassprieten van een veld tellen, de barcode van je producten van het beeld scannen en natuurlijk gezichten en logo’s perfect herkenbaar laten zien, zelfs op grote schermen (denk aan beurzen).

  4. Compleet beeld

   Beelden vanuit het oogperspectief, statief of in macro hebben een beperking; je kunt hooguit de manier van bewegen aanpassen, maar krijgt niet het overzicht. Door vanuit de lucht te filmen, met bijvoorbeeld in- en uitvliegen, krijg je het complete plaatje.

   Wist je dat onze drones tot 5km afstand kunnen vliegen? Met deze technologie kun je hele steden, projecten, parken en terreinen moeiteloos volledig en compleet in beeld brengen. In de nabewerking kun je zelf aangeven welke afstand en overzichtsniveau je wenst.

   https://www.youtube.com/watch?v=ipsnM9uDtwg

  5. Modern en innovatief

   Wat straalt meer innovativiteit en moderniteit uit dan een moderne drone-video? Door een professioneel geproduceerde film of promotie te laten zien, straal je uit dat je innovatie nastreeft en niet bang bent nieuwe manieren van presenteren in te zetten.

   Anno 2018 moet je je als bedrijf goed kunnen onderscheiden en dronefilms zijn bij uitstek geschikt om een fantastisch innovatief gevoel over te brengen.

Volledig draaiboek

Tijdens elke stap van het proces bespreken we je wensen. Na het initiële introductiegesprek maken we een concept draaiboek, dat we eveneens doorspreken. Bij akkoord maken we het draaiboek definitief en wachten we tot het weer precies goed is om te filmen.

Het filmen vindt plaats op het afgesproken tijdstip en we verzoeken je voor die dag en tijd alle activiteiten en locaties in ‘filmwaardige‘ staat te brengen. Mensen in huisstijl-kleding, opgeruimd, zonder obstakels en met genoeg tijd gereserveerd om alles goed in beeld te brengen.

Professioneel gemonteerd

Tijdens het filmen maken we 5-10 keer zoveel opnames als nodig. Zo filmen we elke scene uit het draaiboek minimaal twee keer om zeker te weten dat alles er goed op staat. Vaak passen we voor een deel van het filmen de instellingen van de camera aan om achteraf te kunnen bepalen welk beeld het beste is (denk aan focus, belichting en filmrichting).

Daarna begint het monteren, dat we doen met behulp van Adobe Premiere, het professionele pakket waarmee tot op de milliseconde nauwkeurig kan worden bewerkt. Beelden worden naar behoefte gesynchroniseerd met gekozen muziek, de juiste overgangseffecten worden gekozen, de cinematische stijl wordt toegevoegd en snelheid en volgorde van de beelden wordt geoptimaliseerd.

Juridisch waterdicht

Vliegen met een drone is aan verschillende wetten onderhevig. Wij adviseren hier graag in, zodat er geen juridische problemen ontstaan. Reguleringen gaan ondermeer over:

   • Vlieghoogte
   • No-Fly zones of andere vliegbeperkingen
   • Privé omgevingen (zijn mensen herkenbaar?)
   • Filmen boven mensenmassa’s, natuur en gebouwen
   • RPA-L licentie
   • Rekening houden met ander vliegverkeer
   • Verzekeringen
   • VLOS (Visual Line of Sight)
   • Uitgeschreven noodlandingsprocedures

Neem contact met ons op!

Ben je erin geïnteresseerd om je bedrijf op een unieke manier in beeld te brengen? Wij spreken graag de mogelijkheden met je door! Met een achtergrond in de eCommerce, weten we goed waar webshops behoefte aan hebben en maken we verschillende versies die voor YouTube, Facebook, Instagram en je site geschikt zijn.