Magento 2 Progressive Web App Ontwikkeling

Een Progressive Web App of PWA gebruikt moderne technologieën en ontwerppatronen om een betrouwbare, snelle en boeiende gebruikerservaring te bieden. Wij bouwen je Magento 2 storefront in PWA en zorgen voor een innovatieve voorsprong op je concurrentie. Zorg voor meer conversie en betere Google rankings.
magento-2-wpa-shop

Een competitief voordeel met Magento 2 PWA

Magento 2 Progressive Web Apps zijn ‘the next big thing’.
Mis de boot niet en wees je concurrenten voor met een PWA Shop.

Wat is een Magento 2 PWA Shop?

PWA staat voor Progressive Web Apps: een website moet betrouwbaar, snel en gebruiksvriendelijk is, op welk apparaat je de website ook bezoekt.

Met een Magento 2 PWA webshop wordt er veel in de browser van de eindgebruiker gedaan, in plaats van dat elke pagina van de server wordt geladen. Hierdoor is er minder druk op de server en is de shop sneller, waardoor de ervaring voor je klant prettiger is. De website doet zich als een native app voor, waardoor het niet nodig is om een aparte iOS/Android app te ontwikkelen.

Een van de voordelen hiervan is dat het mogelijk is om push-notificaties te versturen naar de smartphone van de gebruiker, en dat de webshop offline beschikbaar is. Daarnaast kan de website gebookmarkt worden, waarbij het icoontje op het scherm van de gebruiker lijkt op een app.

Waarom Progressive Web App?

Een Progressive Web App biedt vele voordelen. Maar wat zijn eigenlijk de belangrijkste redenen om voor PWA te kiezen?

Betere SEO & meer conversie

Magento 2 in combinatie met een PWA thema is ‘the next big thing’. Wees je concurrenten voor en profiteer alvast van PWA voordelen voor SEO en conversie.

PWA shops hebben meer conversie. Dit komt door de snelle laadtijd, een beter checkout proces en responsive design. Daarnaast is er een verbeterde User Experience (UX) op alle devices en wordt de shop altijd goed weergegeven.

Progressive Web Apps zijn supersnel en zeer mobielvriendelijk, wat belangrijk is voor de mobile first indexing van Google. Dit zijn zaken die Google beloond met een hogere ranking.

magento-2-vue-storefront

Onze oplossing: Vue Storefront

Onze Magento 2 developers hebben een innovatieve oplossing ontwikkeld voor PWA support. We gebruiken Vue Storefront in combinatie met headless Magento 2.

Vue Storefront is een open-source, standalone Headless, PWA storefront voor je e-commerce bedrijf. Vue Storefront en Magento 2 zijn een perfecte match. Door deze twee te combineren kun je binnen no-time een fantastische storefront creëren en een perfecte e-commerce shop bouwen.

Voor wat betreft SEO, heeft Vue Storefront verschillende supportfuncties zoals SSR (Service Site Rendering) en meta informatie management. Het biedt ook URL ReWrite controls en laat je SEO-vriendelijke URL’s creëren.

Magento 2 PWA voorbeeld

Benieuwd hoe zo’n PWA er in real life uitziet? Kijk mee naar Nederlands eerste PWA Vue Storefront webshop, een primeur in e-commerce land!

Vendic had een webshop die toe was aan vernieuwing, met een back-end die niet goed aansloot bij de wensen en eisen van Meubelplaats. Samen met een Magento ontwikkelaar durfden zij het aan om de nieuwe webshop als PWA te ontwikkelen.

Het eindresultaat van het development traject is een snelle, slimme website met de look & feel van een app en met een krachtige Magento 2 motor.

magento-2-wpa-development

Onze andere Magento 2 diensten

Binnenkort wordt de ondersteuning voor Magento 1 stopgezet. Lees waarom je de migratie naar Magento 2 moet maken.

Met onze geoptimaliseerde Magento 2 hosting via onze partner Byte zorgen we ervoor dat jouw webshop zo snel mogelijk is.

Magento en WooCommerce plugins

Wij ontwikkelen plugins en modules voor Magento 1 en Magento 2. Zo kunnen wij de beste plugins vinden voor jouw website.

Sabine over Magento 2 PWA

CTO bij Modern Minds

Met een Progressive Web App maak je de volgende belangrijke innovatieve stap die je nodig hebt als webshop. Op dit moment zal je nog een van de eerste zijn, en dat biedt uitkomsten om de concurrentie te verslaan.

Ik raad bedrijven aan om een webshop in Magento 2 te laten bouwen en daar direct een PWA storefront aan te koppelen. Je zorgt daarmee voor betere Google rankings en een loyalere klant die eerder zal converteren. De kosten zijn wat hoger dan een ‘normaal’ Magento 2 thema, maar deze investering zal zich ruim terugbetalen.

Sabine de Vos Modern Minds

Weten wat een PWA voor jou kan betekenen?

Kom langs voor een kopje koffie en vraag naar de mogelijkheden van Magento 2 PWA.

We bellen je graag terug

Laat hieronder je gegevens achter zodat we je terug kunnen bellen.