Een offline winkel voor iedere webwinkelier

Shop2Mobi is een eigen startup ontwikkeld in samenwerking met ISM eCompany te Rotterdam. In 2011 verscheen een filmpje in Zuid-Korea waar mensen met hun telefoon een QR-code konden scannen en vervolgens een product konden bestellen. Dit bleek toentertijd een gat in de markt te zijn.

Internationale bekendheid en meer dan 2000 klanten

Shop2Mobi is een platform waarmee producten verkocht kunnen worden middels QR-codes. Na verloop van tijd had Shop2Mobi meer dan 2000 klanten en maar liefst 10 resellers. Shop2Mobi werd in 190 landen aangeboden en had 1000 offline winkels. In totaal werden maar liefst 30.000 producten geupload en zijn er 100.000 scans geweest. De website had in totaal meer dan 150.000 bezoekers en op YouTube waren er meer dan 233.000 views.

Media-aandacht voor Shop2Mobi

Shop2Mobi is de media niet ontgaan. In verschillende media is Shop2Mobi onder de aandacht gekomen. Zo hebben onder andere Emerce, Dutch Cowboys, de Metro, Harvard Business Review, Frankwatching en Adformatie over Shop2Mobi geschreven. Tevens is Shop2Mobi verscheidene keren op de radio benoemd. In 2018 is Shop2Mobi succesvol verkocht aan een partij in Canada.

“Shop2Mobi is onze favoriete succesvolste flop. We hebben tijdens dit project veel geleerd over de startupwereld en hebben ontdekt dat eCommerce onze favoriete branche is. Ondanks dat het idee in de tijd van de oprichting erg innovatief was, zijn QR-codes het in Nederland niet geworden. We hebben op de golf gezeten en benadrukken met Shop2Mobi nogmaals onze innovativiteit.”

Roman Markovski

Ook op zoek naar innovatieve marketingideeën?

Kom langs voor een kopje koffie en deel jouw ambitie.

We bellen je graag terug

Laat hieronder je gegevens achter zodat we je terug kunnen bellen.