Stimulansz

Een rebuild van de website met volledige focus op performance, behoud van data, gebruik van Elementor en makkelijk in gebruik voor redactie.

Stimulansz wilde de opmaak van de pagina’s opfrissen en daarbij ook de snelheid & veiligheid van de website optimaliseren. Er was veel irrelevante en historische data opgeslagen waardoor de website erg traag was geworden. Aan Modern Minds de taak dit op te pakken!

Facts & Figures

Performance

Een rebuild van website op basis van Elementor met als belangrijkste doel een betere performance.

Start

Februari 2023

Projectduur

6 Maanden

Iteratieve ontwikkeling

Vanuit de behoefte het design op te frissen is besloten de complete website aan te pakken en hierbij de prestatie op meerdere vlakken aan te pakken.

Er is begonnen met een front-end ontwerp in figma dat naar wens is afgerond. Vervolgens is in sprints gewerkt aan het importeren en opschonen van de bestaande data van de oude website. De nieuwe ontwikkelingen zijn door de stake-holders en het development team doorgetest en op basis hiervan zijn de finishing touches gemaakt. 

Stimulansz in eigen woorden

“We hebben in 2023 onze website Stimulansz.nl ondergebracht bij Modern Minds. De oude versie was kwetsbaar en toe aan flinke opschoonactie. Modern Minds heeft dat grondig aangepakt en onze site vanaf de basis opnieuw opgebouwd met, zoals onze wens was, nog de huidige huisstijl. Dat betekent dat onze klanten de bekende Stimulansz website bezochten maar ondertussen onder de motorkap alles vernieuwd is. We werkten in sprints met vooraf opgestelde designs in Figma, duidelijke deadlines en een dedicated projectmanager. 

De lijntjes zijn het hele proces kort geweest en de samenwerking prettig; veel dank daarvoor aan Nadine als projectmanager en Sjoerd als lead developer. Ook toen het even niet mee zat en de website live moest werd er in de avonduren doorgewerkt, zo’n stapje extra wekt dan veel vertrouwen. We hebben er geen twijfel over dat we, ongeacht onze ambities in de toekomst, met Modern Minds bij de juiste partner zijn”

Accessibility en performance

Het was noodzakelijk dat de beschikbare producten en pagina URL’s intact moeten blijven. Alle data is secuur geimporteerd in een verse WordPress omgeving. De oude website was gebouwd met WP-Bakery en alle componenten zijn opnieuw gebouwd met Elementor. De data is overzichtelijk opnieuw ingericht en gemakkelijk in te zien voor de redactie van Stimulansz. Met nieuwe custum widgets is de site stukken makkelijker te beheren en strakker ontworpen.

De website is gekoppeld aan Cloudfare om het optimale uit de prestaties te halen. Omdat Stimulansz werkt voor de gemeente is het van belang dat alles goed en snel werkt. Met al deze verbeteringen is de laadtijd van de homepage terug gebracht naar minder dan 600ms zonder blocking time, met een Lighthouse performance score van 100.

Hoewel de content van de website gelijk is gebleven is de SEO performance is enorm verbeterd: De traffic op belangrijke content pagina’s is 6x verhoogd.

Samenwerken met een e-commerce bureau

Nieuwsgierig geworden naar wat Modern Minds kan betekenen voor jouw website, webshop of onderneming? Vul ons contactformulier in voor een vrijblijvend gesprek!

Gerelateerde blogs