Modern Minds voor LensBestel.nl

LensBestel is in 2009 opgericht door Roman Markovski en Dennis Vreeke. LensBestel is een webshop die is opgericht vanuit de drijfveer om goedkoop lenzen aan te bieden. In opticiens zijn lenzen duurder. Vanuit de behoefte om dat anders te doen is LensBestel opgericht. Een webshop waarop goedkope kwalitatieve lenzen worden verkocht.

LensBestel website bouwen Modern Minds

Goedkope, kwalitatieve lenzen op LensBestel

Het heft in eigen handen

Het sluiten van samenwerkingsverbanden en het overtuigen van de markt voor deze startup ging niet altijd van een leien dakje. Uiteindelijk is het gelukt om met verschillende partners contracten te sluiten. LensBestel is destijds gebouwd in Magento 0.8, wat inhield dat een groot gedeelte van de functionaliteiten zelf gebouwd moest worden. Roman en Dennis hebben dit zelf gedaan, eveneens als het verzorgen van de marketing, het regelen van de inkoop, het beantwoorden van vragen en opmerkingen via de klantenservice, het ontwikkelen van techniek, het regelen van logistieke zaken en het inpakken van alle producten.

Succesvolle startup

LensBestel was ten tijde van de oprichting zeer innovatief aangezien er toen weinig online spelers waren. Roman en Dennis hebben ervoor gezorgd dat de meeste keywords op top 3 posities kwamen, naast de andere grote spelers. In 2011 is LensBestel succesvol verkocht. Het bedrijf heeft daarna jarenlang een succesvolle rol in de Nederlandse markt gespeeld, en is eind 2019 geïntegreerd in 123Optic.

Een webshop oprichten in 360 dagen

LensBestel is opgericht in minder dan een jaar. Roman en Dennis hebben over het proces van het oprichten van een webshop een serie artikelen geschreven voor Frankwatching. De serie artikelen is voor mensen die een eigen webshop willen beginnen een houvast en bron van inspiratie geworden. In die tijd was dit de eerste online marketing case voor een e-commercebedrijf op Frankwatching.nl.

Kennismaken? Neem dan contact op!

Kom langs voor een kopje koffie en deel jouw ambitie.

We bellen je graag terug

Laat hieronder je gegevens achter zodat we je terug kunnen bellen.