Nieuwe webshop voor Sinner

Sinner is een populair lifestyle- en sportmerk dat wereldwijd actief is in 24 landen. Het merk begon als producent van sport zonnebrillen, maar verkoopt nu ook wintersportaccessoires.

Voor Sinner ontwikkelden we binnen 4 weken een gloednieuwe webshop op basis van Magento 1. Daarnaast hielpen we bij Adwords en online marketing om te zorgen voor meer online verkopen.

De groei van online omzet versnellen

Sinner is een populair lifestyle- en sportmerk dat wereldwijd actief is in 24 landen. Het merk begon als producent van sport zonnebrillen, maar verkoopt nu ook wintersportaccessoires, zoals skibrillen, skihelmen, skihandschoenen en skimutsen. De Sinner producten worden ontwikkeld in samenwerking met topatleten en vooraanstaande kunstenaars.

Sinner begon in 1996 met het maken van sportieve zonnebrillen. Deze zonnebrillen vielen in de smaak bij het grote publiek. Vooral de handgemaakte bamboe en acetaat zonnebrillen van Sinner zijn erg populair. Deze houten zonnebrillen zijn gemaakt van milieuvriendelijk bamboe en zijn duurzaam en licht van gewicht. Naast de houten zonnebrillen heeft Sinner ook een lifestyle collectie en een sport style collectie.

Ontwikkeling van nieuwe Magento webshop

Voor Sinner ontwikkelden we een gloednieuwe Magento 1 webshop met een nieuw design dat we inspireerde op de huisstijl. De webshop kreeg een flink performance boost omdat deze responsive werd. Voorheen bezat Sinner nog geen responsive webshop en liep daardoor veel inkomsten mis op mobiel.

Daarnaast zorgden we voor een backend proces waarmee gemakkelijker de wisselende zomer en winter collectie kon worden geupdate op de website. Door gebruik te maken van Magmi kon in 1x de hele collectie worden geïmporteerd.

Het resultaat van het nieuwe design was dat er online significant meer bestellingen werden geplaatst. De online omzet steeg ruim. Veel van deze stijging was te verklaren uit een betere conversie door de best practices die we hebben ingebouwd.

Ondersteuning bij online marketing activiteiten

Daarnaast vroeg Sinner ons om te adviseren en te ondersteunen bij hun online marketing activiteiten. Zo werd er relatief weinig met Google Adwords gedaan. Door het opzetten van een Google Shopping campagne konden we een grote stijging in relevant bezoek realiseren. We brachten kopende klanten naar de gloednieuwe Sinner webshop.

Ook hielpen we bij de opzet van een nieuwe email marketing strategie. Zo werd een ‘vergeten winkelmandje’ email ingesteld en zorgden we ervoor dat emails gepersonaliseerd konden worden.

"Modern Minds is een zeer flexibel bedrijf. Waar andere bedrijven soms star in bepaalde routes blijven hangen, houdt Modern Minds het einddoel in zicht. Menig keer hebben we samen met Modern Minds tot in de late avonduurtjes doorgewerkt om campagnes op tijd af te krijgen. Mede hierdoor zijn de bezoekersaantallen en de verkopen behoorlijk gestegen."

Bas De Geus

Ook op zoek naar innovatieve marketingideeën?

Kom langs voor een kopje koffie en deel jouw ambitie.

We bellen je graag terug

Laat hieronder je gegevens achter zodat we je terug kunnen bellen.