Alles wat je moet weten over Shopify Nederland

Geschreven door:

Louèlle Stolk

Datum publicatie:

22 maart 2022
Shopify Nederland behoort tot de populairste webshop software wereldwijd! Sinds 2019 is het ook in Nederland beschikbaar. Deze software is dan ook goed afgestemd op de Nederlandse dienstverleners zoals iDeal en PostNL. Maar wat kan Shopify voor jouw merk betekenen en wat zijn de voor- en nadelen van het platform? Wij vertellen je hier alles over in dit blogartikel.

Wat is Shopify?

Shopify is een SaaS (Software as a Service) e-commerce platform waarmee je een website kan bouwen voor je webshop. Het wordt als abonnementsservice verkocht dus het is niet nodig om een domeinnaam, thema of een derde partij hosting toe te voegen. Met andere woorden is het een websitebouwer, specifiek voor webshops. Het is een gehost platform dat diverse mogelijkheden biedt die je nodig hebt om een online winkel te bouwen. Zoals sjablonen, databases, back-end-plug-ins en functies

Waarom Shopify gebruiken?

Voor de meeste webwinkels is Shopify zeer geschikt. Het is eenvoudig in te richten en beschikt over een dashboard om voorraad, producten en prijzen te beheren van jouw webshop. Het biedt ook extra add-ons aan voor functies met toegevoegde waarde. Voor dit platform is er geen webhosting, website vormgeving of technische installatie vereist. Shopify is voor iedereen die een webwinkel wil opzetten en online producten wil verkopen zonder een website te hoeven bouwen.

Shopify functies

Het platform bevat alles wat je nodig hebt om een webshop te starten. Van domeinnamen tot betalingsgateways, voorraadbeheer en rapportage en meer! Zelfs bestaande online winkels kunnen verplaatst worden naar Shopify door de handige migratietool. Enkele belangrijke functies zijn:

1. Talloze websitethema's

Een groot voordeel van dit platform is de hoeveelheid ontwerpen voor je website. Bij WordPress zijn dit standaard thema’s of sjablonen, maar bij Shopify kun je een ontwerp aanpassen aan al je wensen. Sommige ontwerpen zijn gratis en andere kosten extra geld. Een mooi websitedesign wordt vaak door klanten gezien als een betrouwbare website.

2. App store

Met de Shopify App Store kun je door middel van apps meerdere functies toevoegen aan je website. Van beeldverbetering en aftertimers voor aanbiedingen tot e-mail en sms-marketing plug-ins. De meeste apps zijn gratis te gebruiken. Mocht je meer opties willen dan kun je in de app specifieke functies aanschaffen.

3. Cloud-hosted

Shopify wordt volledig in de cloud gehost omdat het een SaaS-product is, net als Amazon Marketplace, eBay, Etsy en anderen. Alles wordt gehost door het bedrijf. Dit betekent dat je dus geen webhost, databasiskennis of website-ontwerp nodig hebt.

4. 24/7 ondersteuning

Online winkelen gaat ook na sluitingstijden nog steeds door op internet. Shopify biedt daarom 24/7 ondersteuning via telefoon, live chat en e-mail. Vooral telefonische ondersteuning heeft de voorkeur om ingewikkelde vragen te bespreken en om uitleg te geven.

Welke webshops gebruiken Shopify?

Talloze webshops maken al gebruik van Shopify. Ben je een onderneming en wil je een eigen webshop beginnen? Neem dan eens een kijkje op de pagina: 25 inspirerende Nederlandse Shopify webshops. In deze blog zie je 25 Nederlandse bedrijven uit verschillende type branches met een mix van diverse ontwerpen die met Shopify zijn ontwikkeld.

Voordelen van Shopify

Om een keuze te kunnen maken of het het juiste platform is voor jouw online webshop, is het handig om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Wij zetten deze graag voor je op een rijtje:

  • Het platform is zowel geschikt voor beginnende als ervaren webshop eigenaren. Je kunt het zo eenvoudig of juist uitgebreid maken als je zelf wilt.
  • Professionele thema’s die je kunt ontwerpen in je eigen stijl.
  • Betalingen via diverse betaalmethodes zijn mogelijk.
    App store met talloze apps waarmee je je website kunt uitbreiden.
  • Bevat enkele SEO-functies om als merk op te vallen in zoekmachines.

De nadelen van Shopify

  • Er worden kosten in rekening gebracht als je gebruik maakt van een betaalmethode van een derde partij.
  • Er zijn beperkte blog- en contentmarketing opties mogelijk.
  • Bij het basispakket krijg je een korte rapportage, maar als je het gedetailleerder wil dan moet je je abonnement upgraden om meer te kunnen zien.
  • Het opzetten van een online webshop via Shopify is eenvoudig, maar er kan veel werk in zitten en daardoor meer tijd kosten.
Benieuwd naar meerdere e-commerce platformen voor je webshop? Lees dan onze blog over ‘Een e-commerce platform kiezen voor je bedrijf’. Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet welke keuze je moet maken? Laat je dan adviseren door onze website experts en je bent gegarandeerd van een goed aansluitend platform dat past bij jouw merk.

Gerelateerde blogs